StudioBVH

Gezonde Architectuur

Een beeld zegt meer dan duizend worden en zo is het ook met onze visie op architectuur, het Duinhuisje is daar een mooi voorbeeld van. Want als we bouwen, sluiten we de natuur uit, hoe gaat onze architectuur hier mee om en wordt de natuur dan ook weer binnengelaten? Waarmee bouwen we en hoe gaan om met de ruimte die ons binnen wordt gegund? Het Duinhuisje is daar een (locatie specifiek) antwoordt op. Wij ontwerpen altijd met het oog op een doel; gezonde architectuur.
Het Duinhuisje is een energie neutrale woning, midden in de Haagse Duinen. Het ontwerp probeert drie zaken toe te voegen aan het architectonisch idioom; de Top- Loggia, de Knieschot-Vide en de Staande-Kilgoot.

De Top-Loggia, is een buitenruimte op de tweede verdieping van de woning, in plaats van de zolder. Een plek om te genieten van het duinlandschap waar de woning middenin staat. Door de Top-Loggia leest de woning zwaarder en beschutter, dan het lichtgewicht houten huisje eigenlijk is.
De KnieschotVide zorgt voor een mooie hoge ruimte op de eerste verdieping van de woning. In plaats van een knieschot op de tweede verdieping. Dit zorgt ervoor dat in de kleine bad- en slaapkamers veel meer lucht, licht en ruimte wordt ervaren. De kamertjes voelen groter dan ze eigenlijk zijn.

De Staande-Kilgoot is een combinatie van een Kilgoot en een Staande Hemelwaterafvoer. Met deze oplossing zijn de plastic hemelwaterafvoeren volledig uit het zicht verdwenen. Het zorgt voor een rustig gestileerde architectuur voor de toch traditioneel gebouwde houten woning. De bouwtechniek oogt eigentijdser dan normaliter bij houten huisjes het geval is.

Een prototype woning, want elke locatie en opdrachtgever is anders, maar het duinhuisje laat wel zien hoe volgens ons, gezonde architectuur eruit kan zien.

Bouwen

Wij zijn een architectenbureau; begeleiding in de ontwerp-, vergunning- en bouwfase zijn onze kerntaken. In huis ervaring met bouwregelgeving, vastgoedtaxatie en bouwschade-expertise maken ons een ontwerptechnisch betrouwbare partij om mee samen te werken aan het bouwen, verbouwen en verduurzamen van woning- en utiliteitsbouw. Voor particulieren, bedrijven en beleggers; intuïtief, ontzorgend en kostenbewust werken aan een architectuur van veiligheid, gezondheid, duurzaamheid 

Verbouwen

Optoppen, aanplakken en uitplinten zijn de manieren om de bestaande woningvoorraad uit te breiden binnen de gestelde contouren van het omgevingsplan. Zowel in de ontwerp-, vergunning- en bouwfase, begeleiden wij niet alleen opbouwen, aanbouwen en dakkapellen, maar ook met interieurprojecten. 

Verduurzamen

Zonnepanelen, buitengevel isolatie, glas- en kozijnvervanging zijn allemaal manieren om de bestaande vastgoedvoorraad te verduurzamen. Wij bieden begeleiding in de ontwerp-, vergunning- en bouwfase om zo te komen van ‘nul-op-de-meter’ particuliere woningbouw tot volledig ‘Paris Proof ‘ Rijksmonumenten en alles daartussen.